Presenteren met passie – voor jongeren

Studenten Geschiedenis van de Universiteit van Utrecht (pitchworkshop):

“Leerzame, leuke en interactieve workshop”
“Sloot zeer goed aan bij de wensen en verwachtingen!”
“Genoten van veelzijdige en enthousiaste opdrachten.”

Studenten van TU Delft (presentatiecursus):

“Ik vond het heel leerzaam. De lessen waren leuk om te volgen, je leert op een leuke manier om je op je gemak te voelen voor een groep.”

“De docent helpt je daadwerkelijk verder met je presentatietechniek en creëert een goede sfeer binnen de groep.”

Hoe hou je je presentatie boeiend? Hoe betrek je je publiek actief bij je pitch? Hoe kun je stem, ogen en houding inzetten om je publiek te bereiken?

Bij deze training coach ik jongeren op enthousiasme, stemgebruik, houding, oogcontact en structuur van een pitch of presentatie, waarbij ik veel technieken vanuit improvisatietheater en storytelling gebruik.

Ook train ik hen (desgewenst) hoe ze het beste kunnen presenteren als ze Powerpoint of Prezi gebruiken. Wat zijn goede dia’s? Hoe presenteer je met een scherm?

Pitchworkshop
Er zijn verschillende trainingen mogelijk. Bij een pitchworkshop bijvoorbeeld bereiden de deelnemers een pitch van 1 à 2 minuten voor aan de hand van een duidelijke opdracht of hun eigen inhoud. Na de oefeningen met stem, houding, oogcontact en enthousiasme laten de deelnemers hun pitch horen. Ik geef hen dan feedback op de hun presentatie en daarnaast geven de deelnemers elkaar ook feedback aan de hand van duidelijke observatieformulieren. Na de workshop krijgt iedereen een hand-out mee met Pitchtips.

Ik geef dit soort trainingen op aanvraag in groepsverband, maar ik kan je ook individueel een workshop geven. Neem gerust contact met me op voor meer informatie!