Sterk bij selectie

Wil je je graag goed voorbereiden op de selectieprocedure van je vervolgstudie? Dan is deze training iets voor jou!

Het komt steeds meer voor dat leerlingen via toetsen, motivatiebrieven en selectiegesprekken bij een populaire vervolgopleiding moeten zien binnen te komen.  Dit komt doordat in 2017 de loting is afgeschaft en vervangen is door  selectieprocedures.

Daarom hebben Elsbeth Booy en Laura Doorneweerd de training Sterk bij selectie ontwikkeld voor bovenbouwleerlingen van de middelbare school.

Op vrijdag 6 december 2019 heb ik met veel plezier deze training gegeven op scholengemeenschap RSG ’t Rijks in Bergen op Zoom. Hoe die training ging? Klik hier!
Meer informatie over de inhoud van de training staat hieronder:

Inhoud van de training

1. Het schrijven van een cv en een motivatiebrief

Je krijgt in een digitale hand-out de theorie over het schrijven van een cv en motivatiebrief opgestuurd, waaronder een duidelijk voorbeeld  van een cv en een brief. Vervolgens ga je naar de website van je gekozen vervolgopleiding en je schrijft naar aanleiding van de selectiecriteria van deze opleiding een cv en een brief. Dit onderdeel doe je thuis voor de training en daar krijg je digitale feedback op. Je neemt je cv en brief mee naar de training en deze dienen als uitgangspunt voor de gesprekken.

2. Selectiegesprekken

Deze training bestaat uit drie onderdelen:

  1. Het trainen van gespreksvaardigheden (inhoud)
    Er worden mogelijke vragen bedacht en geoefend, antwoorden aangescherpt en besproken hoe een selectiegesprek inhoudelijk gaat.
  2. Het trainen van gespreksvaardigheden (vorm)
    In deze training oefen je met luisteren (maar dan écht luisteren), een goede houding aannemen, in het moment zijn, positiviteit en contact maken met je gesprekspartner. Je krijgt tips en oefeningen om valkuilen als faalangst, arrogant of onecht overkomen en black-outs te voorkomen.
  3. Het selectiegesprek bij een selectiecommissie
    De getrainde vaardigheden breng je in de praktijk door een rollenspel: je voert een selectiegesprek met een “selectiecommissie” van je gekozen universiteit. Op dit gesprek krijg je gerichte feedback.

Geïnteresseerd? Neem gerust contact met me op voor meer informatie!

 

Facebooklinkedinmail