De wetenschapsshow

Op 9 januari 2020 hebben wij met een groep improvisatiespelers “De wetenschapsshow” opgevoerd in Theater aan de Parade voor eerste- en tweedeklassers van het Stedelijk Gymnasium in Den Bosch.

We hebben improvisatietheater gemixt met onderzoek doen en zo een voorstelling gespeeld als kick-off voor de leerlingen die hierna gaan leren om echt onderzoek te doen.

We begonnen met een langdradige toespraak van een “universitair hoofddocent” die na 5 minuten onderbroken werd door de andere spelers. En daarna startte “De Wetenschapsshow!”

Eerst vroegen we de leerlingen wat ze interessant vonden om te onderzoeken en die suggesties lieten we steeds in onze voorstelling terugkomen. Aan de hand van tien stappen om onderzoek te doen speelden we theatersportgames zoals een interview met een deskundige (met een gebarentolk), de 10 slechtste manieren om feedback te geven, een nachtmerrie- en een droomvariant van samenwerken bij onderzoek en we experimenteerden met levende virussen.  De leerlingen deden enthousiast mee en daarna hadden ze een goed beeld over wat onderzoek doen inhoudt.

Voor meer informatie over deze interactieve voorstelling: neem contact op!

Facebooklinkedinmail