Over Elsbeth

Wat ik ben: energiek en enthousiast. Deze energie breng ik graag over op de deelnemers van mijn trainingen. Sinds 2015 geef ik met veel plezier presentatie- en gesprekstechnieken aan studenten van de TU Delft, de Universiteit Utrecht en de Hogeschool  Utrecht.

Daarnaast geef ik sinds 2018 als trainer van De Verborgen Impact lezingen en workshops over duurzaamheid. Ook ontwikkel en geef ik lessen over duurzaamheid voor leerlingen en docenten van de basisschool. In september 2021 ben ik gestart met een opleiding tot bosbadgids. Ik heb sindsdien al drie workshops bosbaden gegeven aan studenten van de Hogeschool Utrecht.

Ik werk graag met jongeren en kinderen; ze zijn vaak flexibel, spontaan en ze staan open voor leerervaringen. Ik vind het bijvoorbeeld mooi om te zien dat ze tijdens mijn presentatietrainingen van verlegen opeens expressief worden en daardoor meer plezier en zelfvertrouwen krijgen bij hun presentaties.

Ervaring

Ik heb tien jaar op Stedelijk Gymnasium in Amersfoort gewerkt als docent Nederlands. Daar heb ik de laatste drie jaar een training presentatietechnieken ontwikkeld en met veel plezier gegeven aan leerlingen uit de bovenbouw.

In 2015 heb ik mij zelfstandig gevestigd als trainer presentatie- en gesprekstechnieken. Ik leer mijn cursisten o.a. met enthousiasme hun passie aan anderen te vertellen door te oefenen met stem, houding en oogcontact. Bij deze trainingen gebruik ik veel technieken vanuit improvisatietheater en storytelling.

Ik geef nu de training Sterk bij Selectie op middelbare scholen en diverse presentatie- en gesprekstrainingen bij HBO Rechten en Sociaal Juridische Dienstverlening aan de Hogeschool van Utrecht  en de TU Delft. Daarnaast geef ik trainingen Interactie met de klas aan docenten in opleiding aan de Universiteit van Utrecht

Verder heb ik in 2018 heb ik de leergang voor trainers gevolgd bij De Verborgen Impact. Dit boek is geschreven door Babette Porcelijn waarin zij heeft onderzocht wat de impact van de gemiddelde Nederlander is op de aarde en hoe je die impact kunt verminderen. Inmiddels geef ik lezingen en workshops over hoe je duurzamer kunt leven.

Passie

Mijn passie ligt dus echt bij het geven van communicatietrainingen, gericht op presentatietechnieken, gespreksvoering en duurzaamheid. Daarom heb ik op 1 augustus 2015 mijn eigen bedrijf opgericht! Wees welkom op mijn site!